profileprojectshealthmedical-centre-lambeth
A four doctor surgery on a Lambeth Council Estate. The client requested that the building be modernised and that the surgery establish a presence in the local community. The corner position gave an immediate starting point for a new entrance facing both Thorne and South Lambeth Road. Internally a new diagonal wall redefines the structure and breaks up the small cellular rooms. A light central waiting area is created. Bold colour is used throughout to define the new structure and lead patients through the building. Corridors are avoided. The bright blue exterior, chosen in collaboration
with the doctors, has made the surgery a local landmark.

?????sweeping away internal partitions at ground floor level to create a clarity of space and legible circulation from waiting to consulting rooms.??? Building Design
Eger Architects / 2 D’Eynsford Road / London / SE5 7EB / view map / T.+44 (0)20 7708 0342 / selina@egerarchitects.com